keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Jädeee

Tein meille jouluksi jäätelöä jälkiruuaksi (kaikkien niiden suklaiden ja muiden jälkkäreiden lisäksi). Inspis tuli Jamie Oliverin joulukokkaus ohjelmasta, missä hehkutettiin itse tehdystä jäätelöstä, eli semifreddosta. Ja hei, mikä parasta, ei tartte omistaa jäätelökonetta! Eli tätä herkkua saa vaan ihan pakastamalla tehty soossi.

Tätä oli siis ihan pakko kokeilla, omilla mausteilla mukautettuna. Suklaista sen piti olla (tässä taloudessa ei kyllä leivota tai näköjään pakastetakkaan mitään missä ei ole suklaata) ja sit jotain pientä hyvää ekstraa ja näin minä päädyin maustamaan semifreddoni daimilla. Tää oli kyllä todella yksinkertainen ja helppo jälkkäri. Ja toooooosi hyvää!

Netistä löytyy semifreddoon monenlaista ohjetta. Soveltelin vähän niitä ja lisäsin omat "mausteet". Tein siis Daim-semifreddoa.

Näillä eväillä onnistui meidän semifreddo..

Ainekset:
-3 kanamunaa
-3dl kermaa
-ripaus suolaa
-n. 1,5dl sokeria
-puolikas vaniljatanko
-daim suklaalevy + rakeita

1. Sulata suklaalevy vesihauteessa (itse en koko levyä sulattanut vaan sellaiset 2/3)
2. Erottele kanamunan keltuaiset ja valkuaiset
3. Vatkaa keltuaiset, vanilja ja sokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon lopuksi sula suklaa
4. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi
5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi
6. Sekoita keltuaisten joukkoon varovasti kermavaahto ja lopuksia vielä varovasti valkuaisvaahto
7. Sekoita halutessasi vielä vähän daim rouheita ja laita pakkaseen
8. Anna pakastua vähintään 4-6h (riippuen astiasta laakea/syvä)
9. Valmistaudu makuelämykseen ja nautiskele semifreddosi  esim. sohvalla katsoen lempisarjaasi televisiosta :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti